Zelf bouwen?

Zelf bouwen in Parijsch is een bijzonder avontuur voor fijnproevers die hun droom willen verwezenlijken. Op een geweldige locatie vlakbij water, groen, historisch stadshart en uitvalswegen richting Utrecht en Den Bosch. Het zal intensief zijn, en wellicht op sommige momenten niet gemakkelijk, maar het resultaat is een droomhuis helemaal naar eigen wens en smaak.


Om de eenheid en uitstraling van de wijk te bewaken, zijn wel een aantal richtlijnen opgesteld waarmee de architect rekening kan houden in het ontwerp. Zo wordt onder andere het gebruik van lichte kleuren aangeraden om de lichtheid van de wijk te benadrukken. Ook zijn voorwaarden gesteld aan het dak en de steensoort. Een kwaliteitsteam ziet toe op de uitstraling van de ontwerpen.


Met zelf bouwen:
•    is het ontwerp helemaal naar eigen wens 
     en smaak;

•    is de indeling van het huis optimaal afgestemd
     op de bewoners;
•    bepaalt de koper de kwaliteit van de woning;
•    start een leerzaam avontuur met voldoening
     aan het einde.

 

 

 

“We hebben in Parijsch ons droomhuis gerealiseerd”

Jolanda en Kees van den Brink bouwen hun droomhuis op een vrije kavel in Parijsch | Culemborg

In de nieuwe buurten van de Culemborgse wijk Parijsch kiest u uit diverse woningtypen, van een tussenwoning tot een vrijstaande villa. Of u laat – net als Jolanda en Kees van den Brink – uw droomhuis bouwen op een zelfbouwkavel. Eind oktober wordt hun nieuwe woning aan de Lokkershoek opgeleverd.

 

Jolanda en Kees liepen al heel lang rond met het idee; ze wilden graag hun eigen droomhuis bouwen. Alleen vonden ze nooit een geschikte plek. Tot ze hoorden van de zelfbouwkavels in Parijsch, op slechts 500 meter van hun huidige woning.

 

Thuiskomen in Parijsch

“Dat was voor ons de ideale mogelijkheid. We hebben hier een huis kunnen bouwen dat volledig aan onze wensen voldoet. Zonder dat we weg moeten uit Parijsch, want we voelen ons hier helemaal thuis. En onze tienjarige zoon wil ook niet weg. Hij zit in Parijsch op school en op de scouting en heeft hier een hoop vriendjes.”

 

Droomhuis op ideale locatie

“Ons nieuwe huis én de locatie zijn helemaal zoals we het wilden. Onze achtertuin ligt direct aan het water van de Lokkershoek. De woning is vrijstaand en ontzettend ruim. Met een riante open woonruimte, een grote werkkamer, een veranda, vijf slaapkamers en een zolder. De garage en berging zitten aan het huis vast.”

 

Voortdurend contact

“Voordat we de waterkavel kochten, hebben ons goed laten adviseren. Vooraf hebben we ons budget bepaald en de architect ging aan de slag met onze wensenlijst. We kozen voor ‘catalogusbouw’, waarbij de bouwkosten lager zijn en de bouwtijd korter is. Bovendien wordt bijna alles voor je geregeld. Dat is prettig, want we hebben allebei een drukke baan. Toen de schets er lag, hebben we de woning helemaal aangepast zoals we wilden. Aannemer Selekthuis heeft ons van begin tot eind bij elke stap betrokken en we onderhielden voortdurend contact. Dat was heel prettig.”

 

Alle voorzieningen dichtbij

“Parijsch is een hele leuke wijk. Ruim opgezet, schoon en netjes. Alles wat je nodig hebt voor je dagelijkse levensbehoeftes ligt op loop- of fietsafstand. Zoals supermarkten, scholen en sportclubs. Het gezellige oude centrum van Culemborg ligt op slechts 10 minuten fietsen. Hier vind je leuke restaurantjes, cafés, winkels en een theater. En met de trein ben je binnen een half uur in het centrum van Utrecht of Den Bosch.”

 

“Vanuit Parijsch sta je ook zo in de natuur. We picknicken graag in de uiterwaarden of gaan lekker uitwaaien aan de dijk."Natuur en uiterwaarden

“Vanuit Parijsch sta je ook zo in de natuur. We picknicken graag in de uiterwaarden, lunchen regelmatig bij Werk aan het Spoel of gaan even lekker uitwaaien aan de dijk. Om er even tussenuit te zijn, hoef je in Parijsch nooit ver weg!"

 

Meer informatie

Wordt u een van de nieuwe bewoners van Parijsch? Er zijn nog enkele zelfbouwkavels vrij! Neem voor meer informatie contact op met kavelcoach Merit Snoeijer via merit@parijsch.nl.